CUPOLA CERVICALĂ


Cupola cervicală sau calota cervicală este un dispozitiv mai mic decat diafragma. De forma unui degetar care se fixează de colul uterin avand ca scop să impiedice pătrunderea spermatozoizilor în cavitatea uterină.

Clasificare_
-cu spermicid
-fără spermicid

Mod de actiune
Pe diafragma sau calota cervicală se aplică un gel spermicid şi se introduce în vagin pentru a acoperi colul uterin înainte de actul sexual. Fiecare din ele blochează pătrunderea în uter a spermatozoizilor şi gelul sau crema imobilizează spermatozoizii, stopand astfel fecundarea ovulelor.
Calota cervicală poate fi lăsată în vagin pentru 48 ore.
Folosirea spermicidului adiţional cu calota cervicală poate spori eficacitatea acestuia.

Mod de utilizare
Calota cervicală se introduce adanc in vagin inainte de actul sexual pentru a acoperi cervixul (colul uterin). Trebuie să fie prescrisă dimensiunea potrivită pentru a se aşeza bine. Rugaţi medicul să vă demonstreze cum se introduce şi cum se extrage. 

Întotdeauna folosiţi creme contraceptive sau geluri cand introduceti calota cervicală. Pastrati-o introdusa in vagin opt ore după ultimul act sexual. Femeile nu trebuie să facă dus vaginal cand diafragma sau calota cerviicală se află in vagin.
Verificati daca diafragma corespunde dimensiunii în fiecare an sau după doi ani de folosire, după fiecare adaos sau scădere în greutate, după fiecare nastere sau avort. Trebuie verificată mărimea calotei cervicale după naştere. 

Deoarece calota poate să se deplaseze de pe colul uterin, este necesar ca femeia să verifice înainte şi după actul sexual pozitia acesteia.










Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *